Restbo og service Vi tilbyder opkøb og rydning af dødsbo, restbo og konkursbo. RESTBO.DK klarer både det simple og det mere komplicerede arbejde, inden for dødsbo & restbo samt alle former for rydninger.
HJÆLP TIL FØLSER

Overvind skyldfølelsen ved at flytte en forælder til seniorboligDine forældre siger, at de ikke vil flytte.


Det er et almindeligt, udmattende scenario: Du ser tegn på, at dine aldrende forældre har brug for mere hjælp, end du er i stand til at give, men de nægter det. De insisterer på, at de har det fint alene, men beviserne og din intuition fortæller dig, at det ikke er sandt. Måske har en eller begge af dine forældres helbred taget en drejning til det værre. Eller måske oplever du efter måneder eller år, at du er udbrændt og ser dit eget helbred og dine forhold forværres.


Alligevel er det at have samtalen og i sidste ende flytte ældre forældre til plejehjem eller en anden form for seniortilværelse, formentlig en af ​​de sværeste beslutninger, nogen nogensinde skal tage.


Mange ældre tror urealistisk, at de kan tage vare på sig selv resten af ​​deres liv. Det er derfor, familiemedlemmer kan være medvirkende til at identificere problemer og foretage de nødvændige ændringer for at hjælpe deres kære.


Grunde til at vi føler os skyldige


Selv når du ved at flytte dine forældre til et seniorbofællesskab er det rigtige at gøre for deres sikkerhed og sundhed, kan der opstå skyldfølelser.


Følelser spænder fra at føle sig utilstrækkelig til at føle sig alt for ansvarlig, • Uanset vores alder, er rolleombytningen ubehagelig. Vi ønsker, at vores forældre forbliver beslutningstagere. Vi er kede af det, når vi skal overtage deres roller. Vi føler os skyldige over rolleombytningen.


 • Vi føler, at vores omsorgsindsats er slået fejl. Vi går ud fra, at handlingen med at flytte kære ind i plejehjem erklærer højt og tydeligt, at vi ikke kan klare at tage os af dem. "Det paradoksale er selvfølgelig, at vi ikke ønsker noget mere end at lindre vores forældres smerte og lidelse, endda midlertidigt at ofre vores komfort for at forbedre deres generelle liv."


 • Vi lovede, at vi aldrig ville anbringe dem på et "plejehjem". Mens du tidligere måske har givet disse typer løfter til dine forældre, skal beslutninger træffes baseret på, hvad der er bedst for forælderen på det givne tidspunkt. "Ofte er det at sætte en forælder [i seniorliv] den mest kærlige handling, et barn kan gøre, fordi det forbedrer kvaliteten af ​​forældrenes liv fra medicinske og sociale perspektiver. Forældre trives ofte, til deres store overraskelse.”


 • Vi ved, at vi forlanger meget af vores forældre. Forandring er svært for alle, og et skift til plejehjem eller langtidspleje er en stor forandring. Pludselig beder du dine forældre om at danne bekendtskaber, stole på professionelle omsorgspersoner, navigere i ukendte tidsplaner og vænne sig til nye miljøer.


Hvordan man bekæmper skyldfølelse


At beslutte sig for, at det er på tide at flytte en elsket til et ældreplejehjem, selvom de er villige til at flytte, kan være svært og kan frembringe skyldfølelser. At se dine kære begynde at kæmpe i deres daglige liv er hårdt for alle involverede.


Selvom det er vanskeligt at håndtere, er disse følelser normale, ligesom at ville forbedre livskvaliteten for din elskede. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at overvinde disse skyldfølelser, mens du flytter dine kære pårørende.


 • Vi ved at skyldfølelser er normale. Skyldfølelse kan komme fra modstridende følelser om, hvordan du bedst plejer din kære pårørende.. Dine modstridende følelser er et bevis på, at du bekymrer dig om din elskedes velbefindende. Selvom det kan føles som om du fjerner din seniors evne til at træffe beslutninger for sig selv eller bryder tidligere løfter til dem, kan overgangen til et seniorbofællesskab faktisk styrke dem. I seniortilværelsen er de muligvis i stand til at træffe flere af deres egne beslutninger, der passer bedst til deres ønsker og behov, samtidig med at de bliver støttet i et trygt miljø.


 • Ræk ud efter støtte. At læne sig op ad støtte fra venner og familie, kan hjælpe med at lindre skyldfølelser under processen med at flytte en ældre pårørende. til et seniorbofællesskab. Tal med et familiemedlem, en ven eller en terapeut for at hjælpe med at sortere følelser og validere nuværende følelser. At nå ud kan også give flere perspektiver og råd, som du måske ikke har overvejet før.


 • Sammenlign alternativet. Når du oplever skyldfølelse, så tag dig tid til at tænke over, hvorfor du tager denne beslutning. Stil dig selv spørgsmål som:


  • Vil min elskede være mere sikker i et seniorbofællesskab?
  • Vil min elskede have bedre adgang til konsekvent personlig og medicinsk behandling?
  • Er min elskede isoleret?
  • Kan jeg fortsætte med at yde den pleje, som min pårørende har brug for?


 • Undersøg grundigt. I dag er seniorliv mere end at anbringe en elsket på et plejehjem. Seniorbofællesskaber er i dag ganske ofte levende, energiske miljøer, der tilbyder  tjenester, faciliteter og aktiviteter  for at få seniorer til at føle sig stimulerede og hjemme. Med en fuld forståelse af, hvad forskellige seniorbofællesskaber tilbyder, kan du og din elskede føle sig mere trygge ved at lave en overgang. Tag en personlig eller virtuel rundvisning for at give dig en bedre fornemmelse af omgivelserne og hvad du kan forvente.


At tænke over disse ting kan hjælpe med at forsikre dig om, at det at flytte til et seniorbofællesskab er den rigtige mulighed for dig og din elskede.


PROTIP: Gør det til dit problem, ikke deres


Tidligere er bedre end senere at diskutere en flytning til plejehjem - selvom mange venter. Hvilket ofte resulterer i omsorgspersonens skyld og øget stress. Hvis du tager diskussionen tidligt og ofte, vil din elskede være bedre forberedt på de næste skridt.


Hvad skal man sige? "Gør det til dit problem i stedet for dine forældres problem, Giv tydeligt udtryk for din bekymring ved at sige: 'Mor, jeg er bekymret for dig; det gør mig bekymret at se dig sådan her."


Ni ud af ti forældre ønsker ikke at belaste deres børn og vil ofte reagere på denne form for ærlig kommunikation. Hvis du gør det klart for din elskede, at du er fokuseret på at gøre det, der er bedst for jer begge, kan det være lettere for dem at acceptere forandringer.


4 måder at håndtere skyldfølelse efter flytningen


Uanset om processen forløber glat, eller der er bump undervejs, har voksne børn ofte skyldfølelser over at flytte deres ældre forældre til plejehjem eller langtidspleje. Her er fire måder at klare sig på:


1. Fokuser på de små sejre. Nye at din forælder spise et måltid eller en aktivitet i deres nye hjem? Sover du bedre ved at vide, at de er mindre tilbøjelige til at falde i deres nye omgivelser? Når skyldfølelsen kommer snigende, så mind dig selv om fordelene ved deres nye hjem.


"Små sejre inkluderer fremragende palliativ pleje, skabelse af meningsfulde aktiviteter, endda at holde vores forældre sammen så længe som muligt.


2. Accepter en vis usikkerhed. At blive sat i stand til at træffe kritiske arrangementer for andre er ofte enormt stressende. Når opgaven drejer sig om at flytte dine forældre til et plejehjem eller et plejebolig - en beslutning med enorme økonomiske konsekvenser og livsstilsmæssige konsekvenser - kan angsten og stressen være endnu højere. Husk, hvorfor du traf de valg, du gjorde, men vid, at der vil være en vis usikkerhed om, hvordan tingene kan komme til at gå.


3. Giv det tid. Som med enhver ændring vil der være en tilpasningsperiode - for børn og deres aldrende forældre. Det vil sandsynligvis tage tid for dine forældres flytning til seniorbolig at bære frugt. Start en samtale med familiemedlemmer, der besøger deres kære, og spørg dem, hvordan de håndterede forandringen. Nyd meningsfulde øjeblikke med din elskede, og genopret tiden med at gøre det, du kan lide at gøre, i denne overgangsperiode.


4. Besøg ofte. Ved at besøge ofte, kan du hjælpe din elskede til at føle mere som om de byder en gæst velkommen i deres hjem i stedet for at føle, at de er en gæst på et længerevarende ophold. Fortsættelse af normale rutiner i en seniors nye hjem kan hjælpe dig og din ældre elskede til at føle sig mere komfortable med den nye boligordning. Besøg ofte holder dig også orienteret om, hvad der sker med din elskede, og hjælper din forælder med at føle sig mere forbundet.


Gå ikke alene

At se dine forældre blive gamle kan være en udmattende og smertefuld proces. Selvom dine forældre måske er bange for at forlade det hjem, de er bekendt med, kan flytningen til seniorbolig være en positiv oplevelse for alle involverede og endda i høj grad forbedre livet for både seniorer og deres kære.


Rejsen til seniorlivet behøver ikke at være udmattende eller smertefuld. Ræk ud til venner og familie for at finde støtte, vejledning og et lyttende øre til at hjælpe dig igennem denne udfordrende tid.HAR DU BRUG FOR MERE INFORMATION?
ELLER ET GODT TILBUD?


 
 
 
 
 

FIRMAINFO

RESTBO.DK

Havrevænget 121 4060 Kirke Såby

RESTBO.DK:

RESTBO.DK:

CVR: 38421441

BETALINGSMETODER

FØLG OS

Mandag
09.00 - 23.00
Tirsdag
09.00 - 23.00
Onsdag
09.00 - 23.00
Torsdag
09.00 - 23.00
Fredag
09.00 - 23.00
Lørdag
09.00 - 23.00
Søndag
09.00 - 23.00

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes